Psikolojik Danışmanlık Nedir? Psikolojik danışma, kişinin kendini anlaması, farkındalık kazanması, problemlerini tanımlaması ve çözüm yolları üretmesi, kararlar alması, kapasitesini geliştirmesi, çevresiyle uyumlu ve sağlıklı bir iletişim halinde olması ve kendini geliştirmesi için uzman kişilerce verilen profesyonel yardım sürecidir.
Psikolojik danışma, problemi olan bir “danışan” ile “danışman” arasında, danışanın çevresi ile daha etkili davranışlar geliştirmesini sağlayıcı yönde, uyarıcı bir bilgilendirme, tutum ve davranışları ile gerçekleştirilen ve danışanın kendisini daha iyi hissetmesi ve kişisel doyum sağlayacak şekilde davranması amacına yönelik, karşılıklı bir etkileşim süreci olarak tanımlanabilir.
Merkezimizde Bilişsel davranışçı yaklaşım, Şema terapi, Terapötik kartlar ve meditatif gevşeme yöntemi kullanılarak bireysel danışmanlık yapılmaktadır. Merkezimizde çeşitli alanlarda bireysel danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bunlardan bazıları şöyledir.
Yas Danışmanlığı (Ölüm, Ayrılık, Kayıp)
- Nedeni bilinmeyen korkular ( uçak korkusu, yükseklik korkusu vb.) - Depresyon - Sosyal Fobi ( çeşitli fobiler) - Özgüven Sorunu - Karar Alma - Travma Sonrası Stres Bozukluğu - Yaygın Kaygı Bozukluğu - Panik Atak - Kişilerarası İlişki Sorunları - Doğum sonrası depresyon - Sınav Kaygısı - Sınavlara hazırlık - Ders Çalışma - Ergenlik ve Gençlik Dönemi Sorunları - Çocuk Gelişimi-Çocuk Psikolojisi